I media :)

Igår var jag med i tranåstidningen och idag var jag med i tranåsposten så tänkte visa intervjuerna här.


Tranås tidning:

Förstasidan:


Fotoutställning med unga modeller

"Sara Brehmer ställer ut på biblioteket i Tranås.
Hon visar foton på barn, från nyfödda till ett år.
Hon gillar verkligen att plåta den ålderskategorin.
-Barn är så oförutsägbara. det händer alltid något kul, säger hon."


I tidningen:


Sara Brehmer visar sina foton på barn på biblioteket

"Biblioteket är just nu platran för en fotoutställning. sara Brehmer visar bilder på barn från nyfödda till ett år.

Tranåstjejen gör det som ett projektarbete.
Hon går medieprogrammets tredje årskurs på Anders Ljungstets gymnasium i Linköping och gillar verkligen att fotografera barn.
-De är så ofärutsägbara. Det händer alltid något kul och så blir det lite liv i studion säger hon.
"Det första året" är namnet på utställningen, som inkluderar foton på tolv barn i olika åldrar under livets första år. De flesta av modellerna kommer från Tranås.
-Jag fick kontakter under Konstrakan och så har jag fotograferat barn till en del bekanta.
Sara Brehmer ställer ut för första gången och medger att det känns lite nervöst.
-Men det är kul att göra det i Tranås där jag känner lite folk.
På lördag räknar hon med att vara på plats på biblioteket."


Tranås posten:


Intressant fotoutställning på biblioteket

"Från och med denna vecka och fram till jul ställer tranåstjejen Sara Brehmer ut sina fotografier på Tranås stadsbibliotek. Det är vackra svart-vita fotografier på barn mellan 0-1 år.

SARA SOM ÄR 18 ÅR
går tredje året på medieprogrammet på andreas Ljungstets gymnasium i Linköping. Här har hon valt att gå inriktning foto (&) grafisk kommunikation och fotoutställningen är hennes projektarbete.
Fotograferat har hon gjort i flera år och att hon valde att fota barn till utställningen var därför hon tycker barn är så spännande.
-De hittar alltid på något bus. Jag valde svart-vita foton, för jag tycker att det blir mest stilrent.
Sedan oktober har Sara en egen liten studio i Tranås och hon tycker att det är allra roligast med porträtt.
-Jag har övat en hel del på både kompisar, min syster, min hund och min kanin.
Till utställningen hör också ett vackert utformat och stilrent program där Sara berättar om sig själv och sina bilder.
De ramar hon har använt sig av har hon lånat från olika loppisar i stan.
-Det är mycket mer miljövänligare än att köpa nya och sen tycker jag det blir mer personligt med olika färger och former.
Under våren kommer Sara att göra sin praktik hos en fotograf i Uppsala, där hon ska vara lite av en assistent(inte 100 klart än).
-Sedan planerar jag att flytta till min pojkvän som bor i Uppsala till hösten och börja jobba. Jag vill satsa på att försöka bli fotograf och kunna försörja mig som det så småningom.
Det är Saras förstautställning och säkerligen inte den sista.
-Det känns lite nervöst.
Men jag hoppas att folk tycker om den."


6/12 utställningen är uppe !

Utställningen är uppe! :)
Utställningen är i Tranås stadsbibliotek 6/12 - 27/12 fram till jul alltså sen plockar jag ner den måndagen efter julafton. Den 11/12 (på lördag) kommer jag också vara lite på biblioteket under dagen för att locka in besökare som går utanför under julmarknaden.
Jag vet att det kanske inte är världens finaste utställning men jag hoppas att bilderna är tillräckligt fina för att "ta över" lite. Bordet och duken är väl inte heller det finaste men de hade inget annat på biblioteket. Däremot så är jag grymt nöjd med ställningarna speciellt om man jämför med de jag skulle kunnat ha haft som var två stora hemska skärmar från kommunen.

Idag har även Tranås tidning varit och intervjuat mig och i morgon ska jag till Tranåsposten och bli intervjuad, det tycker jag är kul! :)

Hoppas att du(Åsa) också kan åka ner någon dag eller något för att komma och titta på utställningen.

3/12 klart !?

Idag får jag räkna mig själv som klar helt enkelt... :) Egentligen har jag nog inte så mycket att oroa mig för, är brocshyrerna som inte är klara för att det blev inte bra med de jag skrev ut när jag skrev ut dubbelsidigt i skolan igår... Marginalerna blev olika på de olika siderna, jättekonstigt. Men har två stycken som konstigt nog blev bra så istället för att lägga ut dom så att folk får ta så ställer jag upp dom så kan folk titta i dom sen lägger jag ut visitkort istället sen får jag fixa riktiga broschyrer senare, har skrivit ut dom nu ia alla fall. Utställningen ska ju ändå vara i 3 veckor så saknas det första dagen gör det nog inte så jätte mycket.
Var och tittade på skärmarna till utställningen igår också, de var jättefina gämför man med kommunens så är de en dröm! :P Man kan plocka isär dom också så de är jätte smidiga att sätta upp och ta ner och fraka. TACK PAPPA! :)


RSS 2.0