30/9

Igår så skrev jag klart min projektplan så idag lämnade jag in den idag.

27/9 - Redigering av Ellen och Isabell 4månader + 27dagar

I helgen har jag stått ute i regnet när jag jobbat på racing så nu sitter jag hemma och är förkyld, mindre bra. Men istället för att bara ligga och sova så tänkte jag fixa till min projektplan. Dock lite svårt eftersom jag inte är helt säker på vad jag ska skriva. Tror tidsplanen är ganska klar i alla fall.
Har redigerat lite bilder som jag tagit på Ellen och Isabell till projektarbetet i alla fall. Dock är jag inte så jättenöjd med ljuset på de oredgierade bilderna så nu på de första bilderna så är det ganksa mycket redigerat men hoppas att det inte behöver bli lika mycket på de som kommer senare. Man lär ju sig med tiden. När jag fotade dehär två var det ju faktiskt bara 3e gången jag använde mig av min studio. Och jag har ingen riktig bakgrund utan några ihopsydda filtar som sitter fast med silvertejp på väggen än så länge.

Här är lite av de redigerade(oredigerat till vänster redigerat till höger) bilderna på båda två. Den längst ner av dom tror jag det blir på utställningen sen.

Tog även bilder på dom som deras föräldrar ska få sen. Här är några av de bilderna på Isabell

Här är några av de bilderna på Ellen. Hennes storebror var också där så blev lite bilder på dom två tilsammans också


21/9

Idag har jag varit på biblioteket i Tranås och pratat med dom om utställning. De var jättetrevliga och pratade och kom med idéer var jag skulle ha den och sånt. Dock är det ganska litet på biblioteket och inte så jättegott om plats men får se lite hur jag ska ha det där. v. 49-51 ska jag i alla fall ha utställningen i Tranås stadsbibliotek :).
 Den 11 och 12december är det julmarknad i Tranås också så det är ganska perfekt. Ska kanske be loppisarna här i Tranås sponsra med ramar eller köpa in ramar från loppisarna här. Dels för att det är svindyrt med ramar annars och sen är det ju lite miljövänligt att återanvända också.

19/9 - Fotografering av Ellen och Isabell 4månader + 27dagarIdag har jag fotograferat Ellen och Isabell. Eftersom jag hittade två tjejer(inte tvillingar) som var födda samma dag så fotograferade jag dom samtidigt med varandra. Ville ha en bild på när båda ligger på mage och håller upp sig med armarna och det fick jag också, de var jätteduktiga! Blev väldigt mycket bilder att välja emellan också. Eftersom föräldrarna ville ha lite bilder så tog jag ju självklart det också så blev sammanlagt 230 bilder 86 på Ellen, 102 på Isabell och 42 på dom båda.

14/9

Jag har testat lite ljus i studion genom att fota lillasyster. Tror det blir denna stilen på ljus i bilderna till projektarbetet.

13/9

Idag har jag ringt runt lite till folk och börjat planera lite tider för fotograferingar. Den första blir nog på söndag. Då kanske det blir två tjejer på samma gång tillomed eftersom jag har hittat två som är födda exakt samma datum. Jag har också gjort iordning en blogg där jag kan skriva loggbok.


6/9

Fortfarande sjuk men har hunnit med lite idag i alla fall genom att ha gjort iordning ett ”kontrakt” som föräldrarna ska få fylla i så att det inte blir några förvirringar angående bilderna.


4/9

Idag har jag skickat mejl till många av de som anmält sig och skrivit att studion snart är klar och att jag ska höra av mig så fort jag vet mer om just deras fotografering. Jag har även börjat planera lite datum o.s.v.
Många har anmält sig till projektarbetet också och jag tror de är runt 10st som jag är säker på just nu.
Ska även ringa de som jag inte har mejladress till men det får bli någon annan dag för nu är jag genomförkyld.


1/9

Idag kom annonsbladet och jag var med på framsidan.

"En liten fotografisk tuffing var Sara Brehmer(snart 18!) som gåt på Ljungestedtska gymmnasiet i Linköping(foto och grafik). Hon sökte småttingar - inte över ett år - för gratis fotografering i sin egen ateljé i Tranås för ett kommande projektarbete på skolan. Men ställde redan nu ut praktfulla fotografier." står det i texten.


28/8

Idag har konstrankan varit i Tranås och medan jag har ställt ut olika bilder jag har också gjort reklam för mitt projektarbete genom att dela ut papper om projektarbetet och det kommer att stå i annonsbladet om det nästa vecka. Dock skulle inte annonsbladet behövas nästan eftersom jag nog har tillräckligt med barn att fotografera ändå men man kan ju aldrig ha för mycket bilder.

 


13/8

Idag har jag skrivit klart ett informationsblad som jag ska använda mig av för att locka frivilliga till att vara med i mitt projektarbete.


RSS 2.0