31 augusti 2009

Wow, igår hade jag 40 besökare sådär pangbom bara... =) Kul de, har visserligen haft mer men de är när jag hade designutlottning och så men nu har jag lixom inte gjort något speciellt... =P Tack för alla kommentarer iaf! :) Kul att ni tycker om mina bilder :).
Idag följde jag med Fridah till ikano efter skolan :) Hon skulle ha lite block och sånt till skolan så vi gick och glodde lite på saker, jag köpte inget, kan juh vara bra att spara på pengarna ibland =P. Kollar efter en "pärm" att ha som portfolio. Har tänkt nån slags pärm fast i tyg med dagkedja på. Om någon förstår vad jag menar och vet vart jag kan få tag på det till ett billigt pris så vore det grymt snällt om ni tipsar :P 

SvampBobFyrkant

Idag har jag varit med pappa och Carina o skogen och plockat svamp(blev en riktig familjehelg denna helgen). Vi var ute ett bra tag och visst blev det lite kantareller hem fast jag fotade mest :) Skulle kanske stannat hemma och vilat egentligen för känner mig fortfarande inte helt pigg men skola blir det iaf i morron. Känner att man motionerat en hel del iaf efter nästan tre timmar i skogen :)


No one will love you like I do....

Idag gav jag mig ut på stan mår betydligt bättre nu bara lite hostig. Först åkte jag med pappa och Caria och hälsade på farmor. Skäms över att inte hälsa på henne oftare. Men hon bor juh på ålderdomshem och jag vet inte, gillar väl inte miljön och så där allt för mycket, inte för att det är någon ursäkt egentligen men men. Men jättekul var det att träffa farmor, saknat henne faktiskt =)
Efter det så drog vi ut och kollade på konstrakan och fanns faktiskt en hel del snygga grejer där. Nästa år tror och hoppas jag på att jag också står där och ställer ut foton... Tror faktiskt jag ska satsa på det :) Vad tror ni? Provar man inte så får man juh aldrig veta om det går bra. Stå där 11-16 känns lite som en utmaning bara men de löser sig nog :).
Måste säga att jag saaaknar alla på SSK, vill verkligen vara där nu ju! :)
Hoppas att det gått massa bra för alla =)<3


Lalalalalala


Gammal men underbar bild som jag tog på Andreas på Öland förra året. Längtar tillbaka! =)

Idag var jag i skolan iaf men blir inget race i helgen för är inte direkt på topp. =/ Ikväll är det att det lugnt som resten av helgen... Kanske ska ge mig ut på stan i morron en sväng och kolla om konstrakan som är här i morron är något att ha. Inte så jättemycket att skriva idag... Är mest trött =/ Idag är en riktig SAKNA Andreas dag oxå... Läääängtar tills nästa helg! :)<3

Digital fotografi - Scott Kelby


Har glömt att tipsa om denna bok som jag har tänkt att göra ganska länge... Fick den i julklapp förra året av min morboror lasse och den är grymt bra, rolig och intressant att läsa... Scotts sätt att skriva gör boken grymt intressant och rolig på samma gång, älskar hans grymt "serriösa" inledningar till varje kapitel =D.
Kan helt klart rekomendera denna boken... Mycket av tipsen visste man kanske innan men finns en hel del att lära ändå och många småtips som man bara tänker "jaha men de e juh klart, varför tänkte jag inte på det" o.s.v.  Massa tummar upp för denna bok! =) Anledningen att jag tog fram den just idag är att jag har ett bröllop jag ska fota näst nästa helg och boken har ett kapittel som handlar om bara bröllopsfotografering :)

Larvigt



Idag har jag varit hemma från skolan har mest legat o halvsovit framför tvn.. =/ Surt, hatar att bara ligga hemma. Troligen blir det inte någon skola i morron heller eftersom jag inte är frisk men jag är iaf bättre så får se... Jaja, nog om mig =P
Vad tycker ni om larven som jag hittade i trädgården då ? Sjukt stilig tycker jag iaf! :)

I ain't done everything there is to do but I'll damn sure give it a try

Idag gick jag till skolan ändå trots att jag snörvlat mig igenom dagen men i morron blir det nog att stanna hemma... Vill juh vara frisk till helgen också för då det är falkenberg som gäller, hoppas verkligen att jag är frisk tills dess!!! =)
Idag hade vi grak för första gången eftersom vi bara pratade förra lektionen. Vi fick göra bokmärken till något som ska vara i biblioteket... Nu är det navy CIS som gäller sen blir det nog att sova =P. Usch gillar inte att vara sjuk =(


Låten i titeln är:
Rambunctious boy - John Fogerty (GRYMT BRA !)

Sjuk ? =(

Nu har man blivit sjuk oxå ? Känt mig hängig hela dagen och nu bara rinner min näsa hela tiden så blir nog ingen skola i morron =( Usch vill inte börja året med att vara sjuk! Men samtidigt känns det inte allt för trevligt att gå och snora ner hela skolan... Så får väl hoppas att jag blir bättre fort! Kanske kan gå i morron om jag känner mig bättre frammåt kvällen. Får väl hoppas iaf =)

Smilla Ena Christine #2


Modell: Smilla Fotograf: Jag

Här kommer fler bilder från när jag fotade Smilla, fast favoritbilden är nog ändå den förra bilden =)

Skitungen

Här kommer en liten bildserie om vad sötsyster måste göra när hon ska bli fotad och hon ska göra allting själv... Fick inte ens röra hårborsten xD


Vad kan vi ha hittat på i helgen ?


Inte så svårt att gissa va? =P
Jag och andreas drog iaf dit i lördags och det var massa mys vi gick i hamnen o käkade glass och gick på stan där vi köpte polkagrisar och vi var även inne i en liten affär där de gjorde ljuset som är på bilden... Efter att ljuset är uppvämt och allt sånt så har han som gör det bara en kvart på sig att forma ljuset innan de kallnar... Fatta att han formar dom på en kvart så de ser ut sådär !? Grymt snygga ljus fanns det iaf! Andreas köpte en jättesöt polkagrisros åt mig också men den gick sönder i bilen påvägen hem =( Men men det är juh iaf tanken som räknas =).

Korsspindel...


Denna spindeln hade vi sittandes vid våran husvagn i morse... Hmm mysigt!? Läste att den var giftig tillomed fast de vad bara som ett myggbett men ändå... Bra för mig med spindelrädsla =P. Haha men trots att jag är nästintill livrädd för spindlar så verkar det vara mitt nya favoritfotoobjekt?

Min kamerautrustning


Smilla Ena Christine


Modell: Smilla Foto: Jag

Här kommer en bild på min extremt söta syster...
Även fast hon är grymt svår att fota så blir hon bara såå bra på bild!

20 augusti 2009

Har gått i skolan i tre dagar nu... Helt okej har det varit, lite surt med alla teoriämnen bara =(. I morgon slipper vi iaf en och en halvtimmes historia för att vi ska intervjua ettorna, snacka om skönt! =) Har fotat Smilla lite idag, eller ja försökt iaf. Tror det är den jobbigaste personen jag någonsin fotat xD Hon springer fram till mig i världens fart och försöker knuffa omkull mig.♥ Haha lite bilder kommer det nog iaf har inte kollat igenom dom än.
Har fixat med fotoboken idag också, vilket jobb det var att få ihop allt, jag som är så nogrann oxå och vill ha allt på rätt sida och i rätt design o allt... Haha grymt kul iaf och egentligen behöver det juh inte vara så krångligt bara jag som krånglar till det =P. I morgon ska jag träffa Lovisa som jag saknat grymt mycket och inte träffatt på hela lovet sen på kvällen kommer Andreas oxå, tror det blir en massa bra dag i morron =). Mamma har fått alla pengar som jag köpte kameran för nu också... Snacka om att det kändes som att ge bort massor, kolla bara bilden! =P

Skolan

Idag har skolan börjat... Vi gjorde inte alls mycket, vi fick våra scheman sen fick vi gå typ, det tog bara en halvtimma =P. Lite spännande att komma till skolan iaf, fast var inte mycket som hade ändrats, ingenting alls egentligen. Vi har fått en ny klass men bland de som är där kännar man juh de flesta ändå...
I morgon börjar vi lite mer på riktigt tror jag sen på fredag ska vi visst ha nått med ettorna =P.

Kameran är testad =)


s1/125  f/8  ISO 200
Nu har jag min kamera här, ÄNTLIGEN! =D Var ute och testfotade lite och fångade mitt favoritdjur på bild, eller !? Ne är livrädd för spindlar men det är inte så farligt. Efteråt när jag såg bilden på datorn började jag däremot rysa, men inte pågrund av spindeln där på bilden utan för jag insåg att det hade funnits en spindel till(i vänstra hörnet) som jag inte ens sätt i verkligheten, lite scary =P.
I morgon börjar skolan igen. Har redan sätt schemat och det såg faktiskt bra ut förutom att vi nästan bara har teoretiska ämnen nu... =/  Ser fram emot att träffa alla men hade juh gärna varit ledig lite längre, skulle bland annat vilja hinna med en resa till kolmården innan de stänger men får de hur det blir med de.

Min kamera är här!!!

Ska bara säga att min kamera är här nu så jag ska ner på stan och hämta den snart !!! =D <3

William


Foto: Jag Modell: William
Här kommer en lite försenad bild från Annikas&Andreas bröllop och Williams dop... Kollade runt lite på bloggen och kom fram till att jag inte hade lagt in någon bild på William därifrån... Är han inte OTROLIGT söt mitt kusinbarn ? =)

"Grönäppel han älskar lilla vackra rödäppel, vad säger du om de?"


Lalala nu sitter jag här igen och har egentligen ingenting att skriva... Inte har jag tagit mycket bilder heller eftersom jag mest väntar på min kamera som nog kommer i morgon eller på tisdag? Hmm den skickades i fredags iaf :)
Igår var sista dagen på sommarjobbet och efter det var jag på en fest som fick avsluta sommarlovet, dock inte världens roligaste men kul att träffa Sofia iaf, massa länge sen juh ! =) Nu sitter jag här och saknar min älskling och det är 6dagar kvar tills jag får träffa honom... Massa länge juh ! =( Aja det är väl bara att stå ut, det är värt väntan :).
Idag är jag grymt sugen på äpple också(därav bilden) men jag tål juh inte att äta äpplen utan de måste juh vara tillagade. Kanske skulle ta o göra en äppelpaj? Eller ja om jag orkar blir det nog de, MUMMA ! :) Titeln är från nån låt vi sjöng i skolan när vi var små men kommer inte ihåg mer av den men sööt iaf... =)

Tavla

Tycker det är kul att tänka att man ska skriva ut bilderna man har tagit och göra tavlor av dom men kommer aldrig så långt att jag beställer några men här kommer en "tavla" som jag gjort iordning men inte skrivit ut... =P



 


Sara ska ÄNTLIGEN bli med systemkamera !!! =)

Efter att spenderat ett och ett halvt år med min lilla älskling inte andreas jag menar nu utan min kamera Canon Powershot s5 is så är det dags för en ny. Det är verkligen en kamera som jag rekommenderar till alla som "kamera innan systemkamera" såg att det hade kommit en uppföljare till den också men kommer inte ihåg vad den hette.
Men nu vill jag ha systemkamera så jag kan leka lite mer med kameran och framförallt byta objektiv och sätta på olika filter. Canon EOS 450D blir det som typ resten av värden har men det är allt jag har råd med och den är juh bra säger alla jag vet har haft/har den. Visst skulle det locka med en Canon EOS 5D Mark II och om någon annan betalar så säger jag juh inte nej ;).
Snacka om att jag är ivrig nu! Ska beställa den antingen idag eller i morron tror jag =).

Uppdaterat: Nu är kameran beställd !!!!!! =D

12 augusti 2009


Nu får ni iaf se en ego bild på mig med mitt korta hår, var juh tvungen att lägga upp nån bild, kanske kommer lite bättre bilder när jag orkat angagera mig =P Dessutom skulle juh Malin fota mig någon dag snart också =)


Igår träffade jag Hanna & Linda :) Vi GICK(!) till Hanna vilket jag tycker är nyttigt eftersom det tar runt en timme att gå dit. Där så fick Hanna och Linda ett ryck och skulle locka mitt hår... Det vart faktiskt ganska coolt måste verkligen testa att göra en riktig Marilyn Monroe frisyr innan håret blir för långt, bara för att. Haha grymt kul var det iaf och var grymt kul att träffa Linda som jag inte träffat på hur länge som helst :)<3


If you loved me, you would be here with me...


Hjälp =/

Jag kan verkligen inte gå och lägga mig sitter uppe helspänd och livrädd =S Har en stor hästmygga som flyger runt i hela rummet, de e väl inte så farligt bara jobbigt men sen så såg ja nyss en stor tvestjärt i en tidning precis vid mitt tangentbord !!! Usch är fan livrädd för tvestjärtar ska fan aldrig mer ha fönstret öppet i mitt rum ! =(

Uppdatering: Haha mamma vakna av att jag skrek till när jag jagade hästmyggan och hjälpte till att leta efter flugsmällaren som jag inte hittade. Sen fick jag sova livrädd och drömma om stora tvestjärtsmonster xD Låter fan som en tioåring juh, eller ja kanske ännu mindre... =P Men HATAR verkligen småkryp...xD

9 augusti 2009


Modell: Smilla Fotograf: Jag


Idag hängde jag med mamma Dick och smilla till badstranden idag, kul kul ! =) I morron börjar jag dock jobba sen ska jag jobba hela veckan sen nästa tisdag börjar skolan... Men man får ju försöka hitta på saker på eftermiddagarna istället. Men de segaste är att jag jobbar hela helgen =/ lördag morron börjar jag 8.00 och på söndag 11.30 lite surt när det är sista helgen innan skolan börjar.
Nu ska jag iaf ut och njuta av solen igen så länge som möjligt ! =D


Optimus


"Modell": Optimus Foto: Jag

Emma(Andreas kusins) underbara Amstaff, en av de sötaste och snällaste hundarna jag har träffat och långt ifrån den "arga kamphunden" som ryktet säger att rasen är. Ni måste juh erkänna att han är otroligt söt !?

8 Augusti 2009


Oj, såfort jag inte uppdaterar sjuknker verkligen mina besökare MASSOR. Men men har inte orkat uppdatera eftersom jag och Andreas kom hem till mig i torsdags kväll och jag har velat spendera all tid jag kunnat med honom eftersom han åkte hem idag =(. Men men igår var vi iaf på sjön med pappa och Carina vilket var massa mysigt!! Sen idag åkte andreas hem och efter det har jag legat och njutit av det fina vädret + tvättat massor(!) har juh inte varit hemma på nästan 3 veckor. Nu ska jag sätta mig och redigera lite bilder, ha en bra kväll ! :)

Nina S


Modell: Nina S Fotograf: Jag

4 augusti 2009


Bilden är tagen förra året i dalarna

Nu är det jag som leder med antalet fiskar 5-3 står det till mig nu :) Fast Andreas säger att det står lika efterson två av dem jag fått upp varit mörtar och inte abborrar =P Men jag har fått upp gädda och de har inte han. ;D I morron åker vi iaf härifrån och kan säga att jag lätt skulle kunna stanna flera veckor till, stormtrivs här uppe. Men i morron är det hemfärd till Andreas sen ska vi åka hem till mig på torsdag. Lite surt att skolan börjar snart vilket betyder att jag inte kommer kunna träffa älsk varje dag men men sånt är livet.

Bada?


Här är lite bilder som andreas har tagit. Jag lovade att han skulle få lägga in bilder och de talar väl för sig själva xD Kan juh tillägga att det är väldigt kallt i älven men jag var tvungen att duscha och att få varmvatten i duschen här tar 1000år annars hade jag nog aldrig kommit i i älven =P

För gammal mat...

I
lördags (1/8-09) så var vi på ICA i Hedemora och handlade den igår skulle vi äta schnitzlarna vi hade köpt sånna där lite smidiga små schnitzlar som man bara steker en stund sen är de klara... Sen när vi skulle äta dem igår så läste jag på förpackningen då stod det BÄST FÖRE 25.05.2009 alltså över 2 månader för gamla.
Eftersom vi inte har så mycket mat här så fick vi åka in och äta på lappens i Hedemora och jag hade sparat kvittot så då gick vi tillbaka till ica och visade de schnitzlarna vi hade köpt och hittade ännu äldre som gick ut den 2 maj i frysen(de på bilden) altså 3 månader gammla...
Herregud... Vi fick iaf det dubbla vi hade betalat tillbaka i pengar sedan var juh han i kassans kommentar guld värd xD "Haha ja ni måste vara de första som har köpt domma".
Det var iaf en stor slump att vi ens kunde komma iväg och äta för Andreas hade precis öppnat en öl men han inte dricka nått innan jag sa till, snacka om tur xD

På dagen igår så var vi i borlänge också på kupolen då köpte Andreas bland annat ett kastspö som jag ska få ha när vi är ute och fiskar, visst är han snäll !? =)

Idag har vi varit nere och fiskat och badat lite också... Mer bilder och ett inlägg om dagen kommer nog senare fast då är det nog andreas som skriver om jag vågar tillåta de för han har en hel del flummiga bilder på mig vet jag =P.

I Dalarna =)


Hoppas ni tycker om den nya designen vet att den är lite rörig men jag är  väl lite rörig jag oxå  så de passar väl xD
Nu är jag iaf i dalarna på Andreas och deras sommarställe, fin fint är det här ! :) Vi åkte i morse handlade på vägen och sen när vi kommit hit och packat ur så åkte vi till säter som ligger precis här och kollade hur det såg ut i säterdalen där det typ har varit översvämning men det var fint ändå bara att vattnet var lite brunt och de hade god daimglass, eller hur älskling ? ;) Haha jag tog slut på den innan han hann beställa sin :P
Efter det så var vi och metade i älven här som ligger ungefär 100m härifrån. Just nu står det 1-0 till Andreas i fiskningen men de var en pytte abborre bara så han får nog igen ;) Tyvärr är det för strömt för att ro i älven just nu så blir nog mest att meta...