GOTT NYTT ÅR !


Gott nytt år allihopa och grattis till mig och Andreas som har varit tillsammans i två år nu! ♥


Julflicka ♥



Bjuder på en sötbild på Smilla och Tomten, saknar den tjejen! I morron är det nyår och då är det tuna bygdegård med älsklingen som gäller! :) Tror det kommer ett litet inlägg i morrom men om inte annat så...

GOTT NYTT ÅR! ♥


28 december 2009


Foto: Sötaste syster i värden, Smilla

Nu är jag i Uppsala hos älsklingen. Igår så umgicks vi med Micke och Tina hela dagen som började med badhuset och slutade med kinarestaurang*mumma*. Grymt kul dag var det iaf, det får vi göra om!
Idag har Jag och Andreas varit på Thuns och letat klänning till nyår. Tror jag hittat en men får se ska titta om jag hittar någon som jag tycker ännu mer om på stan i morron.
Nu ska vi käka lite glass sen ska vi kolla på nya American pie.

God Jul + Fotografen Smilla

Ett litet sent god jul kanske men har inte velat uppdatera... Julafton var jättebra och jag fick massor av fina presenter bland annat fjärrutlösare uv-filter, pengar och presentkort.
Skriver bara lite kort eftersom jag sitter på tåget påväg till Uppsala Här kommer iaf en video på vad syster sysslade med på Julafton sen tror jag det kommer lite bilder någon annan dag. Haha min syster har nämligen fastnat för foto hon också och är faktiskt grymt duktig, inte ens 3år ju! =P


Dan före dopparedan

Nu är det julafton om mindre än en timme men känns fortfarande inte riktigt som det. Ska bli kul att se hur Smilla är i morron med alla presenter. Hon och jag satt vid granen bland alla paket tidigare idag och hon hade koll på vilka som var hennes. Mina var de små och hennes var de stora. Vet inte vem som var mest inne i julklapparna hon eller jag, men tror hon var lite värre iaf =P.

Ego Gril


Fotograf: Malin Wallberg Modell: Jag

Här kommer en bild från när Malin fotade mig och Fridah haha säger bara de blått läppstift is the shit ;) Haha ne då ni får inte gå runt o tro att jag brukar ha de. Men bilderna blev coola iaf. =)

Shopping

 
Foto: Fridah Greene

Idag har jag varit i lkpg med Fridah :). Vi har shoppat de sista julklapparna och glott i affärer HELA dagen. Köpte faktiskt inget till mig själv men blev totalt kääär i domma skorna! <3 Kommer inte ihåg vart jag hittade dom bara att de var för dyra för min plånbok just nu =( Men om de finns kvar till efter jul så kanske ? ;) Ne nu är jag trött helt slut i benen oxå så nu är det sova som gäller.
Godnatt ♥

17 år :)

Nu är jag 17 år iaf. GRATTIS till mig! =D 
Hmm känns inte ett dugg annorlunda, ett sånt här år som är tråkigt att fylla då man inte får göra något nytt utan bara längta tills nästa år då man blir 18 ;). Men paketen jag har fått är jag grymt nöjd med så blir ut och fota lite snart och imorgon är det spendera lite pengar på stan som gäller ;).

Födelsedagsfirande

I morgon fyller jag 17år men fick mina presenter och firades idag. Så har varit lite släkt här på besök och käkat på en mumsig tårta medans Smilla(syster) och Mixa(hunden) har sprungit och jagat varandra och busat massor.
Fick massa presenter som jag velat ha också!!! :)

Detta fick jag:
  • En blixt till kameran Sigma EF-530 DG ST
  • Ett objektiv Canon 50mm f/1,8 ll
  • Boken Digital fotografi andra delen av Skott Kelby fick den första förra året
  • En ny plattång (behövdes verkligen eftersom den gamla är sönder)
  • Hörlurar
  • Mascara
  • Lite pennor
  • Pengar
  • Och sist men inte minst snyggingen till prydnads grej (den överst i inlägget) som Andreas hade hittat på vägen hit och sagt att det är ju Sara, snäll pojkvän man har eller hur? :P
Blev skitglad över alla mina presenter iaf, TACK! :)
Haha lite spännande med an blixt eftersom jag inte har så stor koll på hur man använder den så de ska bli spännande, men testade den och nya objektivet lite förut idag och gud vilken skillnad det var att fota inomhus!!! Bara med nya objektivet och med både nya objektivet och blixten blev det ju jätteskillnad på ljuset mot mitt gamla objektiv! :)

All I want for christmas is you

Idag har varit en riktig vinterdag och när Andreas och jag var på väg till lkpg så satt jag och tjatade om att jag ville ta kort och att det var så vakert hela tiden så efter lite övertalan så stannade han vid högaloft. Så fick knäppa lite bilder iaf fast hade inga vantar så dröjde inte länge innan jag sprang tillbaka till bilen och gnällde över att mina händer var stelfrusna.
I lkpg handlade iaf Andreas sina sista julklappar medans jag stod helt pank och tittade på, men själv är man nästan 99% klar med alla julklappar. Nu ska vi nog burra ner oss under en filt eller något och titta på film, det är så mysigt med julen. :)

Bilder från 2009

Istället för att göra ett kollage med bilder från december så har jag letat upp bilder från året som jag tagit på människor vet inte om det kommer en med naturbilder sen också, det tar sån tid att välja ut bilder men det märks väll.

Antonia
Sötungen Antonia fotade jag 12 februari i år.


Rebecka
Den 16 februari så fotade jag sedan Rebecka. Här & här finns fler bilder från fotograferingen.


Hanna
Hanna fotade jag den 20 april till en utställning vi hade som skolarbete med temat den dåliga sidan av pengar. Var första gången jag fotade i studio. Här är fler bilder från fotograferingen.


Ida
Lilla grannflickan Ida fotade jag lite här uppe på gården den 21 maj och gud vad den tjejen är söt! Här är fler bilder från fotograferingen.


Annika & Andreas
Mitt första bröllop fotade jag den 23 maj då min kusin Annika gifte sig med Andreas. De hade lurat mig och sa att det var dop jag skulle fota men de bjöd på ett bröllopsdop och överaskade gästerna och en väldigt nervös fotograf. Här är fler bilder från fotograferingen.



Smilla
Syster har jag fotat väldigt mycker året om såklart men här kommer en av mina favoritbilder från när jag fotade henne 16 juni. Här är fler bilder från fotograferingen.


Rebecka S
Rebecka och jag fotade den 22 juni och fotade i tre olika teman därför lägger jag upp tre bilder. Här & här är några fler bilder från fotograferingen.




Alla bilder här över tidigare(bortsätt från bilden på hanna som är tagen med skolans Nikon D60) är fotade med min gamla kamera Canon Powershot s5 is men efter mitt sommarjobb så köpte jag ju in min andra kärlek och första systemkamera Canon Eos 450D så alla bilder här under är tagna med den. 

Smilla
Sötsyster fick såklart vara testperson med nya kameran så den 20 augusti så tog jag denna bilden på henne som är min favoritbild av alla jag någonsin tagit. Älskar den ungen. Här är en annan bild från fotograferingen.


Jenny & Matts
Den 12 september så var det dags att fota mitt andra bröllop och då var det mammas vänner Jenny och Matts som skulle gifta sig och döpa sin lilla son. Här är fler bilder från fotograferingen och här från kyrkan, före och efter bröllopet.



Ida B
Ida fotade jag 8 oktober när vi höll på med en skoluppgift och gjorde en tidning så var hon omslagstjejen på tidningen. Här är en annan bild från fotograferingen.


Erik G
Erik fotade jag under höstlovet i uppsala den 27 oktober och var den första killen jag fotograferade. Här är
en annan bild från fotograferingen.



Sofia H/Uppsala pole
Sofia ville ha bilder till sin hemsida och företaget uppsala pole som hon äger så den 28 oktober när jag ändå var i uppsala på höstlovet så passade jag på att fotografera henne oxå. Här & här är fler bilder från fotograferingen.


Emma
Emma är en annan tjej som jag passade på att fota i uppsala under höstlovet den 30 oktober fotade jag henne i uppsalas slotspark och hon hade bara en skjorta och raggsockor på sig. Här & här är fler bilder från fotograferingen.


William
Sist och minst så har vi mitt söta kusinbarn William som jag fotade den 23 november i skolan studio. Här här & här är fler bilder från fotograferingen.


2009 har verkligen varit ett år där jag utvecklas mycket som fotograf och bland annat äntligen fått min kära system nu hoppas jag på en vårtermin med mycket bilder också eftersom jag ska börja läsa Fotografisk bild A i vår. ;)


Sofia H - Uppsala Pole #5


Modell: Sofia H Fotograf: Jag


Här kommer en blid som är ganska gammal nu på Sofia från Uppsala pole men såg att jag inte hade lagt upp den tidigare. Ska nog ta de lite lugnt på jullovet så kommer nog inte så mycket bilder på just människor så då får jag uppdatera med gamla bilder istället ;) En fotografering på lovet kanske är på G men får se hur de blir med det. Annars så har jag ju LOV nu iaf såå skönt! :)

Paketinslagning och Datum

I morron är det sista dagen i skolan innan lovet och idag har jag slagit in paket. Nyårsfest är också planerad! :) Men känns ändå inte riktigt som de är jul, trotts snön? Och sen fyller jag år på måndag också, det är inte alls många dagar kvar!?

Några datum för kommande saker som fotfarande känns som 1000år bort:
21 December - Födelsedag (5 dagar)
24 December - Julafton (8 dagar)
31 December - Två år med Andreas ♥ (15 dagar)
31 December - Nyårsafton (15 dagar)
2 Januari   - Andreas födelsedag (17 dagar)

Fenomenmagasinet

Här är lite bilder som jag tog på fenomenmagasinet i lkpg, älskar reptiler såå underbart fina djur. Vart dock lite besviken över att vi inte fick träffa på någon spindel där också. Som många vet så är jag livrädd för spindlar men skulle vilja testa att hålla i en fågelspindel lite för att försöka överkomma min rädsla.

15 december 2009



Idag har vi varit på fenomenmagasinet med klassen. Haha tror alla blev småungar igen ;) Sen lyssnade vi på någon kille som pratade massa om ormar och så fick vi hålla i ormarna också :P Vill fan ha orm, så sööta!
Nu är Fridah här och vi har bakat massor av goda chokladbollar :) Bilder från fenomenmagasinet kommer senare :).

Myshelg :)

Hej hej, efter att varit i Uppsala och haft en underbar helg så är jag ganska trött men det var de helt klart värt. I lördags så var vi först ute i skogen och hämtade julgran. Eller Andreas och hans mamma letade gran medans jag stannade och fota varannan meter.
Många bilder och en julgran senare var det dags att åka hem duscha och göra iordning sig sen dra vidare till julbord med Andreas jobb. GRYMT kul! Vi började med att käka massor av god mat på något ställe där vi satt och snackade ett bra tag sen drog vi vidare till krogen, GRYMT kul! :)

Smilla blir till tatuering


Foto: Jag Modell: Smilla


Denna bilden som jag har tagit på syster tatuerar Dick(mammas sambo/blivande man, Smillas pappa) in nu, eller har gjort idag han är nog klar nu tror jag. Ska bli grymt kul att se sen iaf, kommer nog in en bild på det då.
Nu är jag snart i Uppsala så är väl tillbaka här på bloggen på måndag eller söndag. Jag kom med en tidigare buss från sthlm iaf så nu hinner jag nog se idolfinalen ikväll, hoppas bara de andra där ska kolla på det med! 
Heja Calle, men spelar ingen roll om Erik vinner han är väl rätt okej han med ;)

Mixa

Här är några sötisbilder jag tagit på Mixa. Ska beställa lite förstoringar sen idag eftersom pappa och Carina ville ha sötisen på väggen :) I helgen så åker jag till älsklingen i uppsala. Ska bland annat på julbord med hans jobb och sen skulle vi nog ut i skogen och hitta julgran tydligen, mys mys. Uppdaterar väl på söndag/måndag om jag inte skriver något innan dess.


William# 5 & 6


Modell: William Fotograf: Jag


William # 3 & 4


Modell: William Fotograf: Jag


Modellerna ;)


Fotograf: Malin Modeller: Fridah & Jag

Weiii har fått första redigerade bilden på mig och Fridah av Malin nu, nice nice.
Igår var det iaf klassfest som gällde grymt kul måste jag säga, lite jobbigt att gå upp idag bara. Nu ska jag iaf till fotoklubben och se om de har något roligt att säga. :)

Idol ;)

Herregud Erik!!! Tyckte att han inte har varit så bra har ju som ni som läser vet varit helt fast för Calle vilket jag fortfarande är men idag var ju Erik GRYM när han körde run to the hills!!! Han är helt klart värd sin plats i finalen! :) Samtidigt tycker jag att det var synd att Tove åkte hem men någon var ju tvungen att åka har aldrig varit såhär många bra artister med i slutet av idol...
Haha kan inte sluta att jämföra Tove med Amy Diamond hela tiden de är ju VÄLDIGT stor skillnad på dem, på tal om de så har jag tydligen börjat prenumerera på Amy Diamonds nyhetsmail? Och det går inte att sluta prenumerera fattar inte ens vf det står att jag prenumererar på den? Aldrig varit inne på hennes hemsida eller nu har jag men inte innan jag försökte sluta prenumerera =S. Inget lilla mot henne alltså men vill inte ha massa nyhetsrev xD

BTS bilder från photoshooten


Översta bilden har jag tagit, de andra två är tagna av Fridah :)

Här är lite bilder från när Malin fotade mig och Fridah igår. Haha jag skrev ju innan att det var mycket smink eller hur ? :P Hoppas de blev bra bilder iaf, inte van vid att stå framför kameran direkt men de blir säkert fin fint ;)

SSK ♥


Foto: Bengt-Åce Gustafsson

Måste bara säga att jag SAKNAR racen och SSK!!! :(
Gustav har lagt in en video på YouTube nu där även mitt huvud poppar upp ibland och vill verkligen tillbaka till ljudet av bilarna och allt trevligt folk! I början av april börjar testen sen tror jag att racen börjar någon gång i maj, lååångt kvar men längtar redan ;).
Vf inte börja räkna ner dagarna redan nu ? Några racenördar som är på lr? =P

Fotoshoot :)

Idag har jag varit på fotoshoot med Fridah & Malin och denna gången har jag inte stått bakom kameran utan jag och Fridah blev fotade, lite ovant men kul :) Lite flum på temat med mycket smink och lite kläder... Haha ne då=P.
Bilder kommer upp när Malin har redigerat och lite bts kommer nog i morron ;).

Favoritbilder Oktober & November 2009

Blev favoritbilder för två månader nu eftersom jag inte mått så bra så har jag ju inte fotat så mycket på senaste tiden, bara porträtt blev det ju också, tycker det är så kul att fota porträtt speciellt barn :).
För att se alla inlägg från oktober klicka -->HÄR<--
För att se alla inlägg från november klicka -->HÄR<--