Just nu...



...sitter jag och redigerar bilder från en fotografering jag hade i måndags. Snart klar, då ska jag bege mig till far min för att skriva ut cdetiketter. Fotograferade två bröder som på bilden över gör väldigt fina grimaser :P.  Får se om ni får se fler bilder sen, glömde fråga vid fotograferingen så därför jag har suddat ansiktena sålänge.

Digitalfotografi av Scott Kelby



Nu har jag läst böckerna Digitalfotografi del 1, 2 och lite i del 3 av Scott Kelby och vill bara säga att de är så bra och jag REKOMENDERAR dom till både vana och ovana fotografer!
Det jag gillar mest med böckerna är faktiskt inledningarna till kapitlena, han skriver på ett så roligt och ironiskt sätt precis så som jag tycket om. Den där ”skämt stilen” har han sedan med genom hela böckerna men extra mycket i inledningarna.
Även fast man redan kan göra vissa saker som han skriver om så kan man ibland få lite aha upplevelser att man kan göra saker på ett annat sätt o.s.v. Och sen har han med mycket roliga tips om hur man gör olika saker, och en hel del ekonomiska tips. Jag rekommenderar att starta med första delen och sedan läsa dem i rätt ordning speciellt om man är nybörjare.
Ni kan läsa mer om dehär böckerna och hans andra böcker på http://www.scottkelby.com/

Lite utdrag ur den tredje boken i inledningen till kapitlet 3 som handlar om objektiv.

...”Vilket objektiv ska jag köpa härnäst?” Naturligtvis måste jag ställa en fråga själv innan jag kan besvara frågan och det är, ”hur stabilt är ditt äktenskap?”...

...En vacker dag håller du i betalningen på inteckningslånet i ena handen och en fotokatalog i den andra och du ställs inför ett moraliskt dilemma som på allvar testar förpliktelserna till din äkta hälft, familj och vänner. ”Hur skulle vi klara oss på gatan?”, ”Skulle våra vänner komma med mat till oss?” och ”Jag undrar om de skickar med ett gratis polarisernade filter?” Det är inte denna typen av frågor du ska ställa till dig själv i detta skede av livet...

Produktfoto

Nuuu är jag betydligt fattigare än jag var nyss, jag beställde precis lite saker till studion! :) Vad får ni se när det kommit, eller rättare sagt när jag kommer hem från Uppsala eftersom jag troligen inte är hemma när det kommer.
Hittade även ett ljustält på mellandagsrea som jag blev lite smått intresserad men det var lite litet så blev lite osäker så när jag ändå hade en fotografering i studion idag så testade jag att ta lite foton på min kamerautrustning med de blixtarna jag redan har och två kapaskivor. Konstaterade då att jag inte behöver lägga ner pengar på ett ljustält, i alla fall inte nu det kan vara framtida projekt kanske. Är hyfsat nöjd med det resultatet jag fick idag, på denna bilden är min "lilla" kamera Canon Powershot s5 is.

Mattes ögonsten


Modell: Sigge Fotograf: Jag

Igår hade jag ju så mycket studioprylar hemma så fixade upp en ministudio i min säng och fotograferade min gamla gubbe till kanin. Denna blir lätt en förstoring sen! Ska försöka ta en liknande bild på Mixa också när jag fått min vita bakgrund och sen kanske jag ska ta en liknande med Smilla också som kan vara en liggandes tavla i mitten, skulle vara såå snyggt! :)

Julklappar! :)


Den extremt söta jultjejen Smilla och vår morfar som "coola tomten".

Jag tror folk vet att jag ääälskar strumpor o vantar och sånna saker för har fått 3par strumpor(varav två hemstickade) 3par vantar och ett par mystofflor. Jag har också fått:
  • Massor av kläder
  • Underkläder
  • Påslakan
  • Necessär
  • Duschkrämer
  • Småplock till studion
  • Pyjamas
  • Presentkort på H&M
  • & sist men inte minst tillräckligt med pengar så att jag kan beställa min studiobakgrund med stativ till, ÄNTLIGEN! :)

Sen har jag lite julklappar kvar också så julen är inte slut än, förhoppningsvis kommer faster med familj på annandagen och sen har jag ju inte öppnat Andreas julklapp än.
Nu har vi gjort klart vår ganska nya jultradition att spela poker, kom två ;)


God Jul



GOD JUL !

Inte det snyggaste kortet kanske men var ju tvungen att fixa ihop något iaf för att önska er God Jul här på bloggen! :)


18 år ! :)

NU ÄR JAG ÄNTLIGEN 18 ÅR! Eller ja fyllde ju egentligen den 21:a men blev inget inlägg då men nu ska jag uppdatera iaf :).
Jättemycket fina paket har jag fått bland annat: 

  • Kläder
  • En ny mobil
  • Reflexskärm
  • Boken digitalfoto den tredje delen med Scott Kelby (fått de andra två förra och förrförra året, de är sååå extremt underbart bra eller rättare sagt han är så extremt bra författare! Ska göra ett inlägg om dom sen när jag läst mer i denna boken som just nu ligger i mitt knä.)
  • En externhårddisk 1tb(behövdes!)
  • Lite övriga saker till studion som klämmor och fårskinn m.m.
  • Mascara
  • Sist men INTE minst, avskrivning på lånet som jag tog av pappa för att kunna köpa mitt objektiv i våras/sommras :P.
  • Och alla körkortspengar + mer pengar som sitter på sparkontot får jag ju inte glömma heller :)

Tror jag fick med det mesta där iaf :). Teckningar och halsband som Smilla har gjort glömde jag juh dock o de e ju nästan de finaste presenterna eller hur ?
Blev lite bildlöst men känner att jag inte riktigt hinner hitta/ta någon blid som passar till eftersom jag nu ska fixa iordning med de sista julklapparna, i morgon är det ju julafton ;).


Freja



Här är två sötisbilder på lilla Freja, ser ut som hon har tassen mot skärmen på andra bilden. Nu har vi fått upp gardiner i lägenheten också så nu ser det riktigt trevligt ut här. Dock så är de ostrukna och alldeles för långa men Andreas har ju inget strykgärn eller något här så det får va sålänge det ser juh bra ut utifrån iaf ;)

Lägenheten :)




Här är en bild på det rummet som är mest klart förrutom toaletten här i lägenheten ! :) Nu har vi sovit här i två nätter, idag har vi hämtat en gammal soffa, soffbord och tvbänk från Andreas farmor så det finns något i vardagsrummet att sitta på, de möblerna är dock lite tillfälliga. Tv, dvd och wii har vi också hämtat hit idag så nu finns det lite att göra iaf. Nu ska jag sätta mig i soffan med andreas och glo på tv istället för att sitta här och om 2dagar så är jag 18 ;).

Irma & Vide


Modeller: Irma och Vide Fotograf: Jag


här kommer fler bilder på Irma och Vide fast denna gången enskilda. Har haft mycket syskonfotograferingar nu de senaste veckorna, grymt kul tycker jag! Imorgon åker jag till älsklingen och hans nya lägenhet, spännande! :) Får se om jag bloggar nånting från helgen beror nog lite på hur möblerat det hinner bli också eller ja han har matbord i alla fall som man kan sitta vid men aja får se som sagt. Annars kanske jag bloggar något litet på tisdag då jag fyller år ! :)
I morgon är sista skoldagen i alla fall, har två prov och slutar halv 5 men sen är det slut för detta året i alla fall ! :D

Rebecka & Freja


Modeller: Rebecka & Freja Fotograf: Jag

Här är en bild på Rebecka och Freja :). Fotograferade Freja ensam också, de bilderna kommer lite senare ;). Idag kom massa bilder på posten också såå kul! Och grymt snabba var de på Crimson oxå, tummen upp för de.


Lovisa, Josefin och Rikard


Modeller: Rikard, Josefin och Lovisa Fotograf: Jag


Här är två syskonbilder jag tagit på Lovisa, Josefin och Rikard. Vet att jag har varit väldigt osocial här men nu ska jag bättre mig! Har i alla fall fått iväg alla bilder som ska till framkallning nu innan jul nu och det känns riktigt bra! :)

Multimedia...

Sitter på multimedian och fixar med tekniskaverken grejen och jag tror jag precis blev klar med den :)
Här är liute skärmdumpar från flash just nu, sötaste syster på bilderna:



Syskonbild



Modeller: Lukas, Clara och Stina Fotograf: Jag

Här är två bilder från fotograferingen i onsdags med syskonen Filipsson. Nu ska jag snart hem och fixa med hemsidan lite :).  Sen ikväll blir det att träffa Becka och vara lite hundvakt :P

Irma & Vide


Modeller: Irma och Vide Fotograf: Jag

Haha tyckte bildserien med alla bilder blev lite rolig :). Satt och försökte välja ut vilka av dessa bilderna jag skulle redigera sen konstaterade jag att jag tog alla istället för det var så svårt att välja och det blir ganska roligt att ha bilderna som en serie :).
Igår var jag supereffektiv och redigerade och brände 4 cd skivor med bilder så idag är det leverans som gäller och nu har jag faktiskt inget som ligger på lager och ska redigeras fram tills söndag. Då har jag två fotograferingar och för lite omväxling så är det inte någon barn fotografering utan en djurfotografering och en syskonfotografering. Hade en syskonfotografering igår också, lägger kanske upp något från det i morgon :)

I media ;)

I tisdags var jag med i tranåstidningen och igår var jag med i tranåsposten så tänkte visa intervjuerna här på bloggen ;).

Tranås tidning:

Förstasidan:


Fotoutställning med unga modeller

"Sara Brehmer ställer ut på biblioteket i Tranås.
Hon visar foton på barn, från nyfödda till ett år.
Hon gillar verkligen att plåta den ålderskategorin.
-Barn är så oförutsägbara. det händer alltid något kul, säger hon."


I tidningen:


Sara Brehmer visar sina foton på barn på biblioteket

"Biblioteket är just nu platran för en fotoutställning. sara Brehmer visar bilder på barn från nyfödda till ett år.

Tranåstjejen gör det som ett projektarbete.
Hon går medieprogrammets tredje årskurs på Anders Ljungstets gymnasium i Linköping och gillar verkligen att fotografera barn.
-De är så ofärutsägbara. Det händer alltid något kul och så blir det lite liv i studion säger hon.
"Det första året" är namnet på utställningen, som inkluderar foton på tolv barn i olika åldrar under livets första år. De flesta av modellerna kommer från Tranås.
-Jag fick kontakter under Konstrakan och så har jag fotograferat barn till en del bekanta.
Sara Brehmer ställer ut för första gången och medger att det känns lite nervöst.
-Men det är kul att göra det i Tranås där jag känner lite folk.
På lördag räknar hon med att vara på plats på biblioteket."


Tranås posten:


Intressant fotoutställning på biblioteket

"Från och med denna vecka och fram till jul ställer tranåstjejen Sara Brehmer ut sina fotografier på Tranås stadsbibliotek. Det är vackra svart-vita fotografier på barn mellan 0-1 år.

SARA SOM ÄR 18 ÅR
går tredje året på medieprogrammet på andreas Ljungstets gymnasium i Linköping. Här har hon valt att gå inriktning foto (&) grafisk kommunikation och fotoutställningen är hennes projektarbete.
Fotograferat har hon gjort i flera år och att hon valde att fota barn till utställningen var därför hon tycker barn är så spännande.
-De hittar alltid på något bus. Jag valde svart-vita foton, för jag tycker att det blir mest stilrent.
Sedan oktober har Sara en egen liten studio i Tranås och hon tycker att det är allra roligast med porträtt.
-Jag har övat en hel del på både kompisar, min syster, min hund och min kanin.
Till utställningen hör också ett vackert utformat och stilrent program där Sara berättar om sig själv och sina bilder.
De ramar hon har använt sig av har hon lånat från olika loppisar i stan.
-Det är mycket mer miljövänligare än att köpa nya och sen tycker jag det blir mer personligt med olika färger och former.
Under våren kommer Sara att göra sin praktik hos en fotograf i Uppsala, där hon ska vara lite av en assistent(inte 100 klart än).
-Sedan planerar jag att flytta till min pojkvän som bor i Uppsala till hösten och börja jobba. Jag vill satsa på att försöka bli fotograf och kunna försörja mig som det så småningom.
Det är Saras förstautställning och säkerligen inte den sista.
-Det känns lite nervöst.
Men jag hoppas att folk tycker om den."


Hugo


Modell: Hugo Fotograf: Jag

Slänger in en sötisbild på Hugo. I morgon är jag ledig så då blir det att redigera klart och bränna skivor med bilder. Sen ska jag träffa Becka en stund och sen har jag en fotografering på eftermiddagen :).
Har ju glömt att skriva något om kryssningen, kan säga att den var grymt kul vi var uppe ända tills allt stängde! Andreas jobbarkompisar är ganska klockrena hela bunten.
Dock så var väl hytterna inte allt för trevliga... Är inte paradise kryssningarna lite kända för att vara lite smått lyxiga eller? Men när vi kom så var inte våra sängar bäddade med nytt varken i vår hytt eller i Gabbi och Teddys. Vi hade blodfläckar på lakanet i ena sängen och de hade en kiss fläck i en av sängarna.. USCH! Så blev att sova två i en liten 70säng :P ock så vet jag inte varför men vi hade väl inte riktigt tid så vi hade helt glömt att påpeka det för någon på båten, det kom vi på nu i efterhand.
Men bortsätt från det så var det jättekul! :)

Utställning "Det Första Året" Tranås stadsbibliotek 6/12 - 27/12



Nuu är jag färdig med utställningen! :) Ni får gärna komma och titta hur mycket ni vill, flera gånger om och glöm inte att skriva något i gästboken.
Utställningen är i Tranås stadsbibliotek 6/12 - 27/12 fram tills jul alltså sen plockar jag ner den måndagen efter julafton. Den 11/12 (på lördag) kommer jag befinna mig på biblioteket lite under dagen om ni har några frågor eller så. Annars så är det ju bara att maila/ringa.
Utställningen består av bilder på barn mellan 0-1år och därför döpte ja den till "Det Första Året", hoppas att ni kommer och tittar! :D

Rasmus


Modell: Rasmus Fotograf: Jag

Är bobbycaren han håller ipå bilden, fick massor av roliga bilder på han och den,
en riktig bilmeck tror jag det blir av den killen.

Oj, har visst inte uppdaterat här på länge men har inte haft tid i morgon måste ALLT vara klart inför utställningen som börjar på måndag för i helgen ska jag iväg på kryssning med Andreas så kommer tillbaka därifrån sent på söndag.
Nu ska jag stressa vidare, ne då det är nog ganska lugnt hoppas jag måste ju gå och lägga mig någon gång med, hoppas att tågen går som de ska i morgon bara.

Velar lite på vad jag ska packa med till kryssningen sen...
Kamera eller inte? 
o då menar jag den "lilla" kameran fast den inte är ju inte så liten egentligen men den äldre av dom då.