Lägg ner Idol 2009

Nu kan de lägga ner hela idol 2009 eller iaf gå till final direkt! Erika & Calle helt klart, så grymt bra! De andra tjejerna var också bra speciellt Mariette men Erika var helt klart bäst!!! Och plus i kanten att Erika sjöng en av mina favoritlåtar ;)

Favoritbilder September 2009

Kan säga att de inte var lätt att välja sex bilder speciellt inte att bara välja ut en av bilderna från brölloppet men fick bli att bara ta en till slut :P
Haha och jag vet att jag är en dag före ;)
För att se alla inlägg från september klicka -->HÄR<--

Take my hand and walk with me...


Foto: Jag På bilden: Mamma & Smilla


Denna bilden har jag tagit till ett skolarbete som vi gjort i graken. Vi har gjort broschyrer till gatubarnens vänner i lkpg och hade denna som framsida till min. Hoppas att de väljer min! :) Han som ska bestämma var i skolan idag men han valde inte ut någon utan tog med sig alla sen skulle han bestämma på något möte.
Gillar bilden grymt mycket iaf. Det är egentligen min mamma och lillasyster som står utanför vår röda tegelvägg här hemma, var ganska svårt att få en snart treårig liten tjej att förstå vad hon skulle göra men efter ett tag och mycket bus så gick det :).


Idol...

Pågrund av Gustaf så började jag juh kolla på idol i år och har fortsatt lite smått och måste bara säga att Calle är GRYM!!! Helt klart min favorit, så jävla bra ;) Och han valde grymt bra låt också! =) Kanske blir att följa idol lite smått i år ändå ;)

Berries

Woho idag är jag glad, vet inte riktigt varför kanske för att jag vet att det kommer bli en kort vecka och att det snart är dags för race igen. På torsdag är det studiedag och på fredag är jag ledig för då är det race som gäller :)
Skolan däremot är väl inte det bästa lr jo de e väl bra men så sur på att vår engelska lärare är så gammaldags hon säger att ord som finns i ordboken är fel bara för att hon tycker bättre om ett annat!? Varför ska vi alltid ha gamla engelskalärare? Kan man inte nån gång få en engelska lärare som är under 60? Aja skitsamma...
Kom tvåa i fototävlingen hos gilraen iaf! Lite surt att jag bara var 16röster från att vinna men tack alla som har röstat iaf, 60 röster hade jag fått! =). Plugga är det nog som gäller ganska mycket i veckan och i morron på graken hoppas jag att den där snubben från gatubarnens vänner kommer och väljer mitt förslag på broschyr. ;)

Fotodag! =)

Idag har jag varit riktigt duktig, har varit ute med Tim och fotat i typ tre timmar ! :) Vi gick en bra sväng o fotade allt möjligt, grymt kul det måste göras om... ;D Kommer lite bilder från det sen när jag orkat redigera, kommer bilder från stccn senare också tror jag. Nu är jag grymt trött efter en riktigt lyckad helg så blir nog att slappa framför tvn och lägga sig tidigt idag :P 

STCC - finalen


Tommy Rustad tog hem segern i STCC 2009


Woho hemkommen från stcc finalen nu... :) Kul var det men det var riktigt kallt så tar mig lite varm oboy nu, mumma :) Måste säga GRATTIS till Richard Trange som tog sin fjärde seger i rad i JTCC och kom trea totalt i serien, grymt bra!!! =)
Dagen var iaf jättekul träffade massa roligt folk. Ser verkligen fram emot nästa helg och ssk-finalen nu. Dock är jag inte allt för nöjd med min kamera eller det är inte kamerans fel men har juh inget zoom objektiv som räcker så långt så blev helt klart bättre bilder med min lilla gamla kamera som jag som tur var hade med mig. Stod med ena kameran på ena armen och andra på den andra armen. Kanske inte bara är kameran utan att jag är van vid att stå på banan och fota men nu stod jag juh i publiken så det är juh inte så jättekonstigt att jag inte är allt för nöjd men men. Kunde inte bestämma mig vilken kamera jag skulle använda så blir nog en blandning av bilder från båda kamerorna som kommer upp sen, bilden över är tagen med min gamla kamera.


Redigering

Nu kommer lite om hur jag gjorde bilden på kyrkan som jag publicera i förra inlägget. Egentligen var det juh inte alls en läskig bild utan en bild som var tagen en jättefin dag med klarblå himmel så nu förstör jag lite för de som trodde att jag var värsta mästaren att fota blixtar om nån nu trodde det =P
Orkar inte visa i detalj hur jag gjort men ändå :P

1. Orginalbilden (bara lite beskärd)
2. Gjort bilden svartvit med hjälp av övertoningskartan
    Mörkat ner bilden med hjälp av kurvor
    Målat lite i en lagermask sedan satt den på multiplicera för att få en lite mer ojämn himmel med
    vissa ställen som är mörkare än de andra.
3. Till sist la jag till blixtarna med hjälp av en pensel som jag laddat ner från någon gratisida från
    internet, kommer dock inte ihåg vad den hetter eftersom jag bytt namn på mina penslar i
    photoshop. =P


Her Ghost In The Fog....

Tjoho sitter och lyssnar på Cradle of Filth och redigerar och då kan man juh inte annat än att göra lite läskiga bilder ;)
Har inte bloggar så mycket i veckan men gjort läxor och sen inte mått på topp direkt men idag åkte jag iaf till kussen efter skolan och träffade lilla William och nån söt hund de var hundvakt till. :)
Inte så mycket mer att skriva men i morron bär det iaf iväg till Mantorp Park och STCC finalen... Hoppas på bra väder mycket roligt folk och många bra bilder!!! =)

Om ni undrar över rubriken så är det en låt med Cradle of Filth ;)

It means nothing now to you....

Nu har det varit lite bloggtorka... Lite saker som inte är så jättebra så har inte orkat blogga, kommer nog tillbaka med uppdateringar snart. ;)
Men en sak som hände igår var iaf kul haha läs här på Malins blogg hon hade skrivit det så bra så bättre att ni läser där :) !

HUR STOR ÄR CHANSEN ATT GLASSBILEN TAPPAR MASSA GLASS FRAMFÖR SKOLAN?


Snällaste morbror ! :)

Igår var vi juh och firade Lasses(min morbrors) 40års dag! :) Då tog han fram sin gamla analoga EOS och sa att jag fick låna hans objektiv! =) Blev jätteglad, så nu har jag lite bättre objektiv inför STCC finalen nästa helg! =)
Det är en Sigma 28- 105mm så nu har jag chansen att komma närmare till racen. Sen stämmer juh inte allt med den digitala kameran eftersom objektivet är från en analog men tror att det är så jag får mer zoom sen vet jag inte om ljuset blir påverkat lite oxå. =P.
Tack Lasse ! =)

Fotomorgon

Har varit på lite bus =P Gick upp klockan 6 och gick ut med kamera stativ och allt för att fota soluppgången när den är såhär mysig... Kom hem vid typ halv 9 sen så var ute i två och en halv timme... Tyvärr så var det inte lika fin soluppgång som den gången då jag gick till skolan när det var sådär gulorange över hela sjön men helt okej vart det väl... Och  mysigt var det att vara uppe så tidigt första och enda människan jag såg var en tjej som var ute och gick vid 8 :P
Snart ska jag ner och väcka Andreas, han ville inte följa med så tidigt haha tråkig jävel de där xD Ne nu är det väcka andreas och käka frukost som gäller,bye.

Btw. I den röda ringen lite gömd vid min ena kameraväska döljer sig något som jag fått låna, någon som kan gissa vad det är? ;)

Alfred

Missade juh att lägga upp denna sötbild på Jennie och Mats ena son Alfred... Sååå söt var han på bröllopet! =)
I morron blir det nog inget bloggande då ska jag och Andreas på bio men innan det ska vi in till stan och säga GRATTIS till min morbror som fyller 40år idag =)
Snart kommar Andreas och behöver väl inte ens säga att jag LÄNGTAR! <3

Bröllop Jennie & Mats del 2

Här kommer resten av bilderna som jag har tagit =)
Haha tycker om svartvita bilder även fast det är bröllop klart att de finns i färg också men älskar svartvita bilder speciellt nu till hösten så ni får helt enkelt stå ut med de ;D Kan juh säga att det var svårt att välja vilka bilder jag skulle lägga in bland alla jag tog så bara tog några till sist, fast den översta är iaf min favorit :)


Fotograf: Jag


Bröllop Jennie & Mats del 1

Här kommer lite bilder från Jennie & Mats bröllop =)
Börjar med att lägga upp bilder från före, under och efter bröllopet sen lägger jag in porträtten senare.
Måste juh spara det bästa till sist =P


Fotograf: Jag


17 september 2009

Nu är jag klar med bilderna från bröllopet håller på att bränner ut dom på skiva på en annan dator nu. Har skrivit ut en bild också, älskar att se bilderna när bilderna är utskrivna! =)
Inte så mycket att skriva nu mer än att jag är väldigt glad för att Andreas kommer i morron. <3

Måste bara säga GRATTIS till Gustaf som kom vidare i idol också! =)
Grymt bra är han och snacka om att han har blivit ännu bättre sen jag träffade han sist GRYMT bra! :)
Kika in klippet här: Gustaf Modin

Brand på vår skola i natt!


Fotot är taget ifrån http://www.wighsnews.se/

En sak som vi fick reda på idag var faktiskt lite läskig... Det har varit försök till anlagda bränder i våran skola i natt.. De har hällt bensin och massa...  De har bland annat sågat upp nån lucka i taket eller något för att släcka en av bränderna. Men de läskiga var juh att de var ganska noga anlagda, de hade klättrat upp på taket på ett ställe och de var bensin uthällt sen hade de eldat på ett ställe till. På bilden (där det hade brunnit) är precis utanför medieprogrammet... Tänk om vi hade kommit till skolan och den hade varit helt borta? xD
Läs mer här: http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=4981312&date=&menuids


15 september 2009

Är i skolan nu, precis fått våra skolkort eftersom vi har haft typ papperslappar innan. Lite sur är jag för de som bor i bx får åka på sina kort hur mycket de vill under ett år medan våra bara vardagar 05.00 till 19.00 och inte på sommarlovet. Har varit på don't drink & drive föreläsning och det var faktiskt grymt bra, hemskt att höra vad som har hänt med människor och anhöriga :( Nu ska jag iaf sätta mig och göra klart en grakuppgift sen får jag nog åka hem :)

14 september 2009


På bilden: Jag Foto: Mamma

Idag har jag inte gjort mycket alls, plugga och redigera bilder har stått på schemat sen jag kom hem och har fortfarande mycket kvar. Bjuder på en liten bild som mamma tog på mig efter jag fotat bröllopet sålänge eftersom jag inte har någon annan just nu. Gillar faktiskt kavaj ska köpa en egen den jag har på bilden är mammas och var för stor =P


Redigering på G =P

Weii detta är vad jag har framför mig idag, redigera redigera redigera xD Men det är kul att göra de när man är nöjd med bilderna så är bara att sätta igång =)
Gårdagen var massa mys med tjejorna. Vi käkade pizza glodde på film och körde singstar, nice ;D Fridah sov här inatt också så vi låg uppe och snacka typ hela natten, myys! =)

Hemma från bröllopet

Nu är jag hemma från att fota bröllop men snart bär det iväg igen så kommer inte upp några bilder än... Inte frågat om det är okej att lägga upp dom än heller, tycker att de ska få se bilderna först innan de kommer ut på bloggen. :) Gick bra tycker jag iaf :)

Favoritbilder Augusti 2009

Tänkte börja med en ny grej här på bloggen, lägga upp mina sex favoritbilder från varje månad :)
Här kommer en från augusti, lite försenad dock =P
För att se alla inlägg från augusti klicka -->HÄR<--


11 september 2009

I morse när jag gick till bussen var det en jättefin soluppgång över sommensjön och sen såndär "magisk" dimma över vattnet. Hann dock knapt stanna och fota eftersom jag var tvunget att hinna med bussen :( Men hoppas att det håller i sig och är så några mornar till för fick massa fotoidéer bland annat så kan jag juh börja med att stå på andra sidan järnvägen så jag slipper att få med staketet när jag har lite mer tid (a).
Lite nervös inför i morron är jag faktiskt oxå. Ska juh fota bröllop... Usch det är lite läskigt tycker jag men stor ära att få göra det :) Ska inte vara med och fota nått på middagen efteråt så sen på kvällen ska jag till Malin och ha lite tjejkväll med henne och Fridah, möjsigt! :)
Juste inget dåligt som har hänt idag fresten? Tycker alltid att 11september är lite läskigt känns som att man går och väntar på att det ska hända något hemskt.


UlrikaMarknad

Idag bar det av till Ulrika marknad med Fridah efter skolan (kl 11.30) Skönt att sluta tidigare var de! :) Massa mööjs var det även fast vi kände oss lite vilsna bland alla pensionärer i början, var nog mycket för vi åkte så tidigt. Köpte dock inget. Skulle köpt en väska men vill ha en som är större än min och började man kolla på sånna så fanns det nästan inga fina, de flesta jag fastnade för var lika stora eller mindre. Jag och Fridah kollade på när några indianer spelade musik också(grymt bra) sen efter började han att prata lite med oss oxå grymt söt :).

9/9 -09

Tjoho idag har vi haft idrott och är helt slut i benen efter att ha sprungit. Var med Fridah och Malin en stund på stan efter skolan oxå sen efter det var jag i säby och tittade lite på hur det ser ut där jag ska fota bröllop... I morron är vi lediga på eftermiddagen så då ska jag och Fridah dra iväg på marknad och då ska jag nog bland annat köpa en väska. Uppdaterar nog mer i morron ska fixa lite med en grej som vi håller på med på graken, ni får nog se när den är färdig. :)

Btw. Mer folk som stör sig på att blogg.se har gjort så man inte kan se "nytillkomna objekt" längre ?

7 september 2009

Usch idag har jag bara varit trött hela dagen :( Inte hunnit göra så mycket annat än att fixa ett foto till en skoluppgift och gjort läxa... Eller jo på vägen hem tog det väl en halvtimme extra eftersom jag gick en annan väg från bussen med kameran i högsta hugg =P Jag och Fridah fick nämligen gå tidigare så vi hann med halv 2 tåget till Mjölby och därifrån går det en buss till bx och sommen så kände att jag hade lite tid över till att fota påvägen hem när jag ändå hade kameran i handen :D Saknar älsklingen också, usch det är helt otroligt första natten efter helgen är nästan alltid värst för man vänjer sig otroligt fort vid att sova bredvid någon. Påtal om Anderas så ska han kanske köpa motorcykel snart oxå, såå kul! =)

Tjohooo :)

Nu sitter jag på bussen påväg hem från en undrebar helg med älsklingen! :) Hatar att han måste vara så underbar ibland, då saknar man juh honom bara mer! Men är iaf riktigt nöjd med bussen nu! Har både internet och eluttag även fast bussarna ska ha de är det inte ofta allt faktiskt fungerar. Dessutom så har bussarna börjat gå Uppsala-Mjölby så slitter att byta i sthlm!!! =) Fatta hur SKÖNT det är!
Har fixat värsta myshörnanär längst bak i bussen och här ska jag ju sitta ett tag :P Synd bara att det är så svårt att redigera bilder på bussen(ska fixa iordning bilden över lite bättre när jag kommer hem) +att mina hörlurar har gått sönder så kan inte kolla på film eller lyssna på musik i datorn, om inte hela bussen ska bli tvingade att lyssna. xD
I går var jag med andreas och hans familj på en grekisk restaurang och åt massa god mat! Annars har det inte hänt så mycket i helgen, glott på film varit en stund på Thuns och tagit det lugnt helt enkelt.
Just det höll nästan på att glömma.. Haha har varit i knutby också, bara för att... Haha alla vet ju vad knutby är efter allt som hänt där och så så tvingade andreas att åka dit för han bor typ där så vi åkte igenom det på en sekund sen stanade vi och köpte en glass på ica knuten xD Haha så nu kan jag iaf säga atrt jag har varit i knutby =P. Nu ska jag nog soova en stund, är inte i mjölby försen 20.15 och åkte 15.20 Lite surt kan man säga.


3 september 2009

Nu har jag varit lite osocial här ett tag... Har varit helt slut på senaste tiden är inte riktigt frisk än... Känns bara som att jag håller på att bli sämmre igen =(. Vi har fått en riktigt svår men ändå lite kul uppgift på graken idag, den är kul för att den som blir bäst av de i klassen ska användas i verkligheten sen.
Idag skulle jag egentligen åkt till aldelövsmarknad med pappa och Carina men de blev inte av för att det typ spöregner här.
Nu i helgen blir det inte så mycket till bloggande... Ska vara hos älsklingen och bara mysa och ta de lugnt, grymt skönt ska det bli! Saknar att ha någon som håller om mig, två veckor känns ju som en evighet. =( Men om jag inte skriver något på vägen till uppsala i morron så är jag tillbaka här på söndag kväll eller måndag ;D


All Colors are Beautiful



Har lekt lite med denna bilden i photoshop och gjort lite av mina små "tavlor" vill verkligen ha en sån tavla som den bilden som är under tror jag ska leta på en svart ram med vit passpartou sen skriva ut bilderna och sätta upp på väggen. Nöjd vart jag iaf :)


1 september 09

Usch nu är det höst på riktigt, 1a september... Fatta vad tiden går fort!
Idag var vi i trädgården(typ en park i lkpg för de som inte vet) med klassen på naturkunskapen, riktigt fint är det där:) Har varit där innan men bara vid  scenen inte som vi gjorde idag och gick runt lite överallt... Var faktiskt grymt fin fotomiljö där också så lär väl ta en lite seriösare sväng dit någon dag :)
Har beställt biljetter till Andreas nu också! Så blir att dra till Uppsala i helgen :) Ska också försöka tvinga med andreas ut på en runda i stan och leta efter något gamalt hus och sen efter någon cool graffitivägg till lite fotograferingar som jag ska göra på höstlovet. Ikväll blir det NCIS och the mentalist som gäller.
Här kommer lite bilder från dagen iaf och går man ut med en mediaklass så får man juh räkna med kameror =P